පැණි රසැති කිරිබත්
අවශ්ය ද්රව්ය
- රතු කැකුළු හාල් ග්රෑම් 500 (කෝප්ප 3)
- වතුර කෝප්ප 4 ¹/₂
- පොල් (මිටි කිරි) කෝප්ප 1 ¹/₂
- වියලි මිදී ග්රෑම් 100
- කජු ග්රෑම් 100
- සිහින්ව ලියාගත් හකුරු ග්රෑම් 100
- ලුණු අවශ්ය ප්රමාණයට
01.හාල් හොඳින් සෝදා පදමට ලුණු හා වතුර එක් කොට මධ්යම ප්රමාණයේ භාජනයකට දමන්න.
02.හාල් මඳ ගින්නේ,අඩක් තැම්බෙන අතර රස්නය මඳක් අඩුකොට සම්පුර්ණයෙන් තැම්බෙන තුරු විනාඩි10ක් පමණ තම්බාගන්න.
03.පොල් කිරි,වියලි මිදී,කජු හා හකුරු එකතු කර අවශ්ය ප්රමාණයට තම්බා ගන්න ( භාජනයේ අඩියේ නොඇලෙන සේ වගබලා ගන්න)
04.කිරි බත් පැතලි තැටියක අතුරා කෙසෙල් කොළයක් අධාරයෙන් තුනී කර රිසි හැඩයකට කපා ගන්න...